Leuk dat je hier bent!

Ik ben Liz en hoewel mijn auteursachternaam (is dat een woord?) Hartevelt een pseudoniem is, is Liz dat niet. In het dagelijks leven ga ik dus ook als Liz door het leven.

Misschien vraag je je af waarom ik een pseudoniem heb, want ‘je bent toch niet anoniem? Je foto staat hier op de site en ook op je social media.’ Dat klopt inderdaad, ik wil gewoon mijn wettelijke achternaam niet op een cover hebben staan. Daarnaast vind ik Hartevelt wel toepasselijk voor het genre, New Adult en feelgood, waarin ik schrijf.

Naast schrijven doe ik nog meer, want ik ben postbezorger en in dienst van mijn katten en die in het dierenasiel waar ik regelmatig katten voorzie van eten, een aai en gezelschap. Daarnaast lees ik veel (minder dan vroeger) en geef ik daar soms mijn mening over.

Ook heb ik recent mijn oude hobby tekenen weer opgepakt. Ben ik goed? Nee. Vind ik het leuk? Ja. Ook sport ik een paar keer per week en dat vind ik heerlijk. Nooit verwacht dat ik, het meisje dat nooit gekozen werd met gym, zou zeggen dat ik sport léúk vind en dat ik vrijwillig een paar keer per week ga.

Ook ga ik graag naar concerten en festivals, vooral in het rock- en metalgenre, maar ik luister net zo lief naar Anti-Hero van Taylor Swift en As It Was van Harry Styles.

Ik ben eind dertig en woon in het midden van het land waar ik ook mijn boeken schrijf, soms met een beetje hulp van mijn twee bejaarde – en behaarde – katers. Ik verzamel romance-boeken, Dr Martens, planten – al gaan die steeds dood – en allerhande papierwerk – stickers, washi tape, pennen, notitieboekjes.

Een paar van mijn favoriete auteurs zijn Kerstin Gier, Leigh Bardugo, V.E. Schwab, Elle Kennedy en Colleen Hoover (sorry, CoHo-haters!). Niet allemaal in het romance-genre dus.

Wil je nog wat vragen? Dan kun je me altijd een berichtje sturen op social media (vind ik leuk!) of een e-mail. Alle gegevens staan op de pagina ‘contact’.